Greek
 
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
Παρακαλούμε, συνδεθείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιδιωτικό χώρο αυτού του ιστοτόπου.
Σύνδεση
Ability is what you are capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it. Lou Holtz
Repetition is the mother of learning, the father of action, which makes it the architect of accomplishment. Zig Ziglar Throwback - Training with the Grandmaster, Greece 1995.
Training is the psychological and physiological conditioning of an individual preparing for intense neural and muscular reaction. It implies discipline of the mind and power and endurance of the body. It means skill. It is all these things working together in harmony. Bruce Lee

 

Η Wing Chun προέλευση του Wing Chun πηγάζει από την περίοδο της ταραγμένης δυναστείας των Τσινγκ, πριν από 300 χρόνια. Ήταν μια εποχή που το 90% των κινέζων που ανήκαν στη φυλή Χον, είχαν αποκλειστεί από τη μειοψηφία του 10%, των Μάντσου. Οι Μάντσου είχαν εφαρμόσει ένα μεγάλο σύνολο άδικων νόμων επί των Χον. Για παράδειγμα, σε όλα τα θηλυκά βρέφη των Χον είχε επιβληθεί να δένονται τα πόδια τους, έτσι ώστε όταν μεγαλώσουν, να εξαρτώνται από τους γονείς ή τον σύζυγό τους. Επίσης, οι δυνατότητες εργασίας για τους Χον ήταν περιορισμένες. Με την τότε κυβέρνηση ήταν αδύνατο να ασκήσουν τα καθήκοντά τους από ένα ορισμένο σημείο και πέρα. Επίσης είχαν εφαρμοστεί στην χώρα δυσβάστακτες φορολογικές επιβαρύνσεις, έτσι ώστε οι Μάντσου να μπορούν να έχουν τον οικονομικό έλεγχο των Χον. Η εξάσκηση του Kung Fu είχε απαγορευτεί για τους Χον, ωστόσο η κυβέρνηση των Μάντσου υιοθετούσε ολοένα και περισσότερο την κουλτούρα των Χον. Έτσι έτρεφαν σεβασμό προς τον ιερό βουδιστικό ναό Σιλ Λιμ. Όταν όλα τα όπλα τους τέθηκαν εκτός νόμου από τους Μάντσου, οι Χον άρχισαν την εκπαίδευση ενός επαναστατικού στρατού, με σκοπό να τους μυήσουν στη μυστική τέχνη του Kung Fu. Ο ναός Σιλ Λιμ έγινε το μυστικό καταφύγιο για την εξάσκηση ενός κλασικού στυλ πολεμικής τέχνης, για την οποία χρειαζόταν 15 έως 20 χρόνια για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση του κάθε ατόμου.

Yip Man - Ξύλινη κούκλα
Για να την εξελίξουν σε μια νέα μορφή, η οποία θα απαιτούσε μικρότερο χρόνο εκπαίδευσης, πέντε grandmasters της Κίνας συναντήθηκαν για να συζητήσουν τα πλεονεκτήματα καθεμιάς από τις διάφορες μορφές του Kung Fu. Επιλέγοντας τις ποιο αποτελεσματικές τεχνικές από κάθε μορφή του, ανέπτυξαν προγράμματα εκπαίδευσης που θα μπορούσαν να προετοιμάσουν έναν ικανό πολεμιστή μέσα σε 5 έως 7 χρόνια - Δηλαδή το ένα τρίτο του αρχικού χρόνου. Ωστόσο, πριν η νέα αυτή μορφή τεθεί σε εφαρμογή, ο ναός Σιλ Λιμ λεηλατήθηκε και κάηκε από τους Μάντσου. Μια καλόγρια, η Νι Μούι, ήταν η μόνη που επέζησε από τους πέντε αρχικούς grandmasters. Μετέφερε τις γνώσεις της σε ένα νεαρό ορφανό κορίτσι το οποίο το ονόμασε Wing Chun. Το όνομα αυτό συμβολίζει την "Ελπίδα για το μέλλον". Με τη σειρά της, η Wing Chun μετέφερε τις γνώσεις της στον σύζυγο της, τον Λενγκ Μποκ Τσο, του οποίου οι τεχνικές και οι διδασκαλία κατέληξαν σε λίγους και επίλεκτους μαθητές.

 

 

Οφέλη του Wing Chun Kung Fu

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Newsletter Δασκάλου

Γραφτείτε στο newletter του δασκάλου Μιχάλη Γ. Παπαντωνάκη και θα λαμβάνετε νέα, ενημερώσεις και συμβουλευτικό υλικό σχετικά με το Wing Chun!

Συστήσετε Μας!

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε; Παρακαλούμε συμπληρώστε τις παρακάτω πληροφορίες για να μας συστήσετε σε άτομο της επιλογής σας.

Το όνομα σας

Το e-mail σας

E-mail γνωστού σας  [-] [+]

Το Μήνυμα σας [+]

Member of NAPMA
FacebookTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinPinterest

Σχολή Βούλας

Καλύμνου 64
16673 Βούλα, Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 8990093
FAX: (+30) 210 8990620

Ώρες Μαθημάτων

Σχολή Δάφνης

Αρτέμωνος 90
17237 Δάφνη, Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 9764561
FAX: (+30) 210 8990620

Ώρες Μαθημάτων